Des d’Espectáculos BCN vam poder assistir a un assaig obert de l’espectacle Matzali de Projecte MAM i en vam sortir gratament sorpreses. Matzali és una performance plena de sorpreses que podreu gaudir el 18 i 19 de setembre dins de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades organitzada pel col·lectiu Eixarcolant a Igualada i el 27 de setembre a les 17:00h als jardins de La Torreta (Amfiteatre) dins del Festival Fitkam a Montmeló.
L’espectacle dura 50 minuts i l’edat recomanada per assistir és a partir dels 10 anys. Per tenir més informació de les properes actuacions els podeu seguir a l’Instagram a “projectemam”.
Índice
ToggleLa performance de Matzali
Vivim immersos en ple S. XXI on la tecnologia i la innovació en són protagonistes. La immediatesa i la superficialitat són els nous valors de moda, en un món on, ara mateix, tot sembla possible. Però quins efectes té això sobre el sistema alimentari?
Amb aquesta pregunta Projecte MAM ens proposa una experiència immersiva en primera persona on, a través d’una trobada col·lectiva i el joc, anirem descobrint la història d’un fruit a les mans de la humanitat.
Matzali és una experiència que s’inicia en entrar en una carpa i, d’aquesta forma, comences a participar en un viatge màgic i ple de moments inesperats. És una performance on es fusiona el teatre d’objectes, el teatre físic, la màgia i les arts plàstiques.
Com a públic et recomano que et deixis guiar pels dos intèrprets passant a ser una col·laboradora més d’aquest viatge. Entrant al seu món, i deixant enrere els perjudicis de les relacions socials habituals, retornaràs al teu jo juganer i immergiràs a un univers de diversió i imaginació.
Darrere del Projecte MAM
Des del 2022 el projecte MAM es dedica a la creació d’espectacles amb vocació multidisciplinària, en espais no convencionals i amb voluntat d’afavorir la participació del públic.
Matzali és el primer espectacle del Projecte MAM, una associació de gent de teatre amb passions similars: el teatre d’objectes, el joc i la imaginació. Però, sobretot, el replantejament de tot el que sembla inamovible.
L’origen del nom MAM el trobem en els seus tres pilars Montse Butjosa com a direcció escènica, Marçal Bayona i Aleix Melé com als dos intèrprets que ens conduiran per aquest meravellós viatge.
Una dada curiosa i que em va cridar l’atenció és que, a part de les poques paraules que sorgeixen durant l’espectacle (estarem d’acord que a vegades les paraules no són necessàries, encara més, molts cops sobren), els dos intèrprets no han tingut la necessitat de canviar-se el nom, dient-se mútuament Aleix i Marçal. Doncs ells dos, l’Aleix i el Marçal tenen una energia explosiva durant tota la performance. La seva interpretació no només té la dificultat que es té de per si en exposar-se davant d’un grup de gent i que aquest grup s’interessin per tu, sinó que han de crear, contínuament, un ambient en què el grup vulgui participar, i això no és gens fàcil.
També m’agradaria valorar la feina de tot l’equip tècnic, el de Clàudia Vilà com a vestuari i espai escènic, impecable. Clara amb Xavi Arbonès creant un fantàstic disseny de llum, Ildefons Alonso Valls amb el disseny de so i per acabar el tècnic Jaume Llonch.
- El que més m’ha agradat: Com de divertit és deixar-se endur pel joc proposat pels dos intèrprets.
- El que menys m’ha agradat: Jo vaig anar desinformada i a l’inici anava una mica perduda, en aquest cas, i en tot espectacle que aneu a veure, informeu-vos prèviament.