El CCCB acull un any més el Brain Film Fest 2022

Arriba la 5a edició del Brain Film Fest 2022 al Centre Contemporani de Cultura de Barcelona (CCCB) on s’oferiran un seguit de tallers, conferències, activitats i projecció de films durant 4 dies. Del 17 al 20 de març es dona inici a la nova temporada d’un projecte que posa en relleu la importància del cervell humà.

Es tracta d’un projecte nascut de la iniciativa Premi Jordi Solé Turà que es du a terme al CCCB. I que compta amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall i el suport de la Fundació Espanyola de la Ciència i Tecnologia (FECYT).

El Brain Film Fest 2022 aposta per la reflexió entorn els límits de la tecnologia

El Festival Internacional de Cine sobre el Cervell, sota la direcció artística d’Albert Solé, torna al CCCB després de 2 anys d’interrupció per la pandèmia. 2 anys amb els quals el món humà i el cervell humà ha hagut d’adaptar-se a moltes circumstàncies noves com ha apuntat Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall. Maragall ha prosseguit afirmant que estem vivint el segle del cervell, ja anticipat pel neurocientífic Eric Kandel l’any 2000, on hi ha una recerca exponencial i una nova revolució científica.

Volem posar el focus a les fronteres i els límits de la tecnologia en relació amb el cervell i l’evolució de la intel·ligència humana. Quins són els límits científics i ètics d’aquesta evolució? Fins on podem i on volem arribar? Millorarà la tecnologia al benestar humà?

Així ha definit Maragall l’objectiu de la nova temporada i les preguntes que sorgeixen arran del cervell. L’òrgan que ens fa específicament humans i que malgrat la recerca que s’ha impulsat segueix sent una incògnita de gran complexitat, com ha presentat Judit Carrera, directora del CCCB.

Una àmplia programació durant 4 dies

El Brain Film Fest 2022 ofereix una àmplia programació que combina visionats amb activitats lúdiques com a eina de divulgació en aquest moment tan transcendental pel que fa a la ciència aplicada en aquest camp. Compta amb un total de 13 pel·lícules fora de concurs, 16 curtmetratges, 9 debats, 6 tallers i 1 obra de teatre.

Concurs de curtmetratges

Dins de la programació s’hi inclou un concurs de curtmetratges en el que hi participen un total de 18 curts i competiran per aconseguir el Premi Solé Tura. El jurat està integrat per persones del món cinematogràfic i de la ciència, l’actriu i productora teatral Silvia Marsó, l’actriu i directora Leticia Dolera, la psicòloga i terapeuta Isabel López i l’investigador de neuroimatge Juan Domingo Gispert, qui triaran als 3 millors curts.

Són curts reflexius amb un alt compromís social que majoritàriament profunditzen en el dol i la conseqüència de la pèrdua, tocant temes de temàtica social com l’addicció, l’ictus, la soledat, l’alzheimer, l’ansietat tal com Silvia Marsó ha assenyalat.

Films documentals

Es projectaran d’igual manera 13 llargmetratges que inauguraran, es podran veure durant el llarg de les activitats i donaran cloenda al Festival. El Festival s’iniciarà el dia 17 de març amb Supernova (dir. Harry Macqueen), un horror movie que inaugura la temporada generant reflexions entorn el diagnòstic d’Alzheimer. I finalitzarà el dia 20 de març amb Las consecuencias (dir. Claudia Pinto), la qual dona èmfasis als traumes i posts traumes que afloren en certs moments de crisis.

Altres pel·lícules que integren la temporada són: Apples (dir. Christos Nikou), pel·lícula grega que explora la identitat humana amb tocs humorístics; Preparativos para estar juntos por un período de tiempo desconocido (Lili Horvát), pel·lícula hongaresa que se centra en els problemes mentals d’una neuròloga; i The Disruptors (dir. Stephanie Soechtig), pel·lícula dedicada al TDA/H.

Més informació aquí


 

Comparte este artículo
Facebook
Twitter

Suscríbete a nuestra newsletter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *