Cartellera teatre Barcelona

La Sala Villarroel ens porta Les Mans, una història íntima que ens mostra la vida d’un home i una dona, l’Isaac i la Paula. Viuen en un poblet petit, lluny de tot i de tothom perquè l’Isaac va haver d’allunyar-se de tot i la Paula ho va deixar tot per ser amb ell.

De mica en mica, ens adonem que la relació entre la Paula i l’Isaac és una relació de poder i submissió. Fins ara, la Paula ha seguit l’Isaac en tot… però ara les tornes canvien. La Paula dirigeix una pel·lícula, que l’Isaac hauria de protagonitzar… però la Paula, en una decisió que ella entoma amb totes les conseqüències, fa fora l’Isaac del projecte. Ell ja no sortirà a la pel·lícula. «És la nostra història»

Les Mans torna a La Villarroel, una història de poder i submissió

A partir d’aquest punt, veiem com la parella lluita per mantenir el seu lloc dins la parella. Ell vol mantenir l’estatus i el poder que havia tingut fins ara… ella vol mantenir el que ha aconseguit. Cap dels dos no vol cedir. S’estimen, entenen el punt de vista de l’altre… però cap d’ells no vol claudicar. S’hi juguen l’amor que es tenen i la seva posició dins la parella… i potser dins del món en el qual viuen.

La Sílvia Munt ha agafat el text de Llàtzer Garcia i ha aconseguit fer un thriller psicològic, on els moments de diàleg i les pauses ben col·locades enriqueixen el muntatge. A més, ha sabut triar dos actors, Raquel Ferri i Ernest Villegas, que interpreten la Paula i l’Isaac de forma molt viva, realista, molt natural.

«El teu personatge.»

L’escenografia, amb dues sortides, permet que els actors es quedin sols a escena i ens mostrin la cara més vulnerable dels personatges.

«La meva pel·lícula.»

Les Mans, a la Villarroel, és un muntatge que s’assaboreix, que es gaudeix… i també es pateix, perquè els actors ens fan empatitzar amb ells.

  • El millor de l’obra: les interpretacions de Paula Ferri i Ernest Villegas.
  • El pitjor de l’obra: la naturalitat fa que els personatges, algun cop, parlin tan fluix que costa sentir el que diuen des de les files més allunyades de l’escenari… projectar la veu ajudaria a no perdre’s ni una paraula del text.

COMPRAR ENTRADES

Comparte este artículo
Facebook
Twitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *