Crítica: Volver a Madryn - Sala Fènix

Cartellera teatre Barcelona

A la Sala Fènix hi podeu veure Volver a Madryn… que és teatre, però sembla cine, i també teatre… o cine… A través de tres homes, vivim un fet que els va passar en un passat que no sabem mai si és proper o llunyà. Un fet que els va marcar prou per recordar cadascun dels detalls. Un fet que cadascú va viure de manera diferent. Tres homes, tres passats, tres històries. O potser només una.

Volver a Madryn, una obra de teatre que és cine i és teatre i és cine…

Felipe Cabezas, Miquel Malirach i Adrián de Núñez interpreten aquests tres homes… un professor universitari, un germà gran i fill protector, un adolescent que es descobreix… i, a més, interpreten altres personatges puntuals que van apareixent en aquest relat, precís, detallat, viu, que tots expliquen com si fos ara mateix, però que és del passat. Un passat. Proper o llunyà.

A Volver a Madryn ens trobem amb un escenari minimalista, negre, amb tres cadires. I els tres intèrprets també vestits de negre. El quart personatge, important, és la il·luminació, que juga a fet i amagar amb nosaltres, els personatges i la història.

Bons actors, bon text, bona direcció

Els tres intèrprets, Felipe Cabezas, Miquel Malirach i Adrián de Núñez, són un encert. Cadascú amb el seu accent, amb les seves característiques, ens captiva amb la seva manera de fer. De seguida identifiquem qui és qui, sense cap mena de dubte… i de seguida entrem en el seu joc d’interpretar personatges secundaris. Són ells i no són ells. És un joc d’enganys, un joc de miralls que els tres intèrprets entomen amb molta professionalitat.

Un text de Rodrigo Cuesta que es mou entre avui, ahir, el futur d’ahir, aquí, allà. Un text que fa salts en el temps i salts entre l’escenari i el públic. Un joc escènic que està molt ben dirigit per Alba Florejachs. Una direcció que aprofita tots els canvis i jocs del text i els trasllada a l’escenari i als actors. I, de retruc, al públic.

Volver a Madryn, a la Sala Fènix, és un muntatge que ens submergirà en una manera diferent de fer teatre. Un joc entre els intèrprets, els espectadors, la direcció i el text. Una història que no ens deixarà indiferents.

  • El millor de l’obra: les interpretacions i la direcció.
  • El pitjor de l’obra: que està pocs dies en cartell i teatre d’aquest tipus és escadusser.

COMPRAR ENTRADES

Comparte este artículo
Facebook
Twitter

Suscríbete a nuestra newsletter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *