Gerard Quintana presenta la BSO del seu llibre “Entre el Cel i la Terra”

[usr 4 img=”03.png”]

En l’espectacle que ens presentava dilluns a la tarda la Fundació Romea, el cantant de Sopa de Cabra, president de l’Acadèmia Catalana de la Música i activista cultural, posava música a la seva novel·la “Entre el cel i la terra”. 

Gerard Quintana va dir sempre que no escriuria una novel·la abans de fer cinquanta anys i així ha estat, “Entre el cel i la terra” és la seva primera incursió en la ficció literària, publicada el 2019 per Columna Edicions. El 2002 es publicà el llibre Què pensa Gerard Quintana a partir de converses amb el periodista David Talleda.

El 2012 va publicar el llibre Més enllà de les estrelles, amb el fotògraf David Julià, on narra la trajectòria de Sopa de Cabra a partir dels tres concerts de celebració dels 25 anys del grup al Palau Sant Jordi de Barcelona, el setembre del 2011.

La banda sonora de la primera novel·la de Gerard Quintana: Entre el cel i la terra

Al músic i escriptor Gerard Quintana se li ha plantejat un repte: seria possible posar banda sonora a la seva novel·la? Tenint en compte que Entre el cel i la terra està farcida de referències musicals i històriques, és bastant coherent, com de fet: quina seria la música que acompanyaria Pachi Saura, protagonista del llibre, en la seva recerca de la bellesa, en la Barcelona del 1952? 

Un espectacle diferent, íntim, amb la veu de Gerard Quintana narrant com qui explica anècdotes d’una història a un grup d’amics, on les referències històriques es presenten en format de projecció en una pantalla al fons de l’escenari i, en un primer pla, l’autor d’Entre el cel i la terra, repassant algunes de les escenes de la novel·la, alguns fragments on es parla d’alguna música o senzillament s’intueix que s’escolta en aquell determinat passatge: des de músiques clàssiques, a Edith Piaff, passant pel jazz, o el flamenc de Paco de Lucía.

Una vetllada molt bonica, molt sensitiva i interessant que ens va encantar compartir: molt enriquidora.


Comparte este artículo
Facebook
Twitter

Suscríbete a nuestra newsletter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *