Valoració: 8 de 10
La Tienda de los Horrores és l’última producció d’Àngel Llàcer i Manu Guix, després del gran èxit de La Jaula de las Locas que varem veure a Barcelona durant la temporada passada.
Aquesta vegada, es tracta d’una comèdia musical a ritme de soul, rock & roll, funky i motown, protagonitzada per Marc Pociello, José Corbacho, Diana Roig, The Sey Sisters i Ferran Rañé.
Índice
ToggleLa Tienda de los Horrores, un musical a ritme de soul, rock, funky…
La producció, en general, està a l’alçada del que s’espera d’ella i parteix de tots els referents anteriors que es tenen tant en teatre com en cinema. Utilitza una Il·luminació i efectes atraients, una sonorització i una posada en escena potents, una escenografia resolutiva a tres nivells a l’estil del musical Rent, i un repartiment de luxe.
El text ha estat revisat, traduït i adaptat per Marc Artigau, i la música adaptada per Manu Guix. L’escenografia la firma Enric Planes i Carles Piera, la il·luminació és d’Albert Faura i el disseny de so de Roc Mateu.
No obstant, hi ha algunes coses que trontollen, com ara la resolució estètica del vestuari dels personatges del repartiment (que fa mal als ulls i no té coherència amb la resta de la producció), el paper d’aquests secundaris en la pròpia producció més enllà de la seva funció musical, i el fet que sigui tota l’obra en castellà sent un repartiment 100% català. Això fa evident la pretensió de La Tienda de los Horrores és ser representada a Madrid, i alhora el poc reconeixement que li donen al teatre fet en català (i tot el que això comporta).
Diana Roig i Marc Pociello, dues veus impressionants
En aquesta versió de La Tienda de los Horrores destaquen les magnífiques veus dels dos protagonistes, en Marc Pociello i la meravellosa Diana Roig, com també les veus i interpretacions de la resta del repartiment on cal senyalar les The Sey Sisters, i Raquel Jezequel (una de les millors veus actuals del país de qui agrairíem més protagonisme). Tot i que Marc Pociello fa una molt bona interpretació tant musical com actoral, es troba a faltar i sorprèn que no hi sigui Xavi Duch, com estava previst inicialment.
Ferran Rañé està correcte amb un personatge que li escau d’allò més, i José Corbacho es posa el públic a la butxaca des de la seva primera aparició; un gran encert haver-lo triat a ell. Manu Guix fa una feina espectacular interpretant la planta, tirant els efectes gravats, cantant, tocant el piano i dirigint l’orquestra, tot alhora.
Els cinc músics que la componen són Oriol Cusó, Jordi Franco, Toni Pagès, Jaume Peña i Jordi Roquer, tots ells grans professionals.
Així, si entreu a La Tienda de los Horrores, segur que gaudireu i us sorprendrà!