Crítica: Sugar – Musicales Barcelona

Crítica de Janna Ayesa

Nota: 9 sobre 10

Aquest espectacle de Barcelona està basat en la pel·lícula tan exitosa “Con faldas y a lo loco” i està protagonitzat per Ivan Labanda i Xavi Duch, i amb la interpretació de Bealia Guerra en el paper de Sugar. Amb 17 actors en escena acompanyats de 8 músics tocant en directe. Dirigit per Pau Doz, amb música de Bernat Hernandez.

L’obra Sugar es presenta a través d’una posada en escena a quatre bandes, seguint la distribució natural de l’espai del teatre. Això fa que hi hagi molt dinamisme i també ajuda a què l’espectador visqui molt més d’aprop l’espectacle. Els canvis d’escena i d’escenografia són constants però molt ràpids, així com també els de vestuari.

Bealia Guerra en el paper de Sugar, li dóna un aire entre sexy i dolç

La presència del ball i les coreografies en aquest musical hi és molt present, sent un dels pilars de l’espectacle. D’aquesta manera el musical està sempre en constant moviment i té molt ritme. Aquest fet, també li dóna un toc molt particular que ens recorda als grans musicals de Broadway.

És un musical bastant fidel a la pel·lícula. La música i les cançons creades per al musical són molt jazzístiques i segueixen sempre l’estil de la pel·lícula i l’època en què va ser creada.

Tan pel que fa a la història com a les interpretacions dels actors protagonistes, (Ivan Labanda i Xavi Duch), s’ha de dir que ho fan de meravella, ja que tot i seguir l’estil marcat per la pel·lícula, hi posen també molts detalls còmics dels propis actors que li donen un toc molt especial. Bealia Guerra en el paper de Sugar, li dóna un aire entre sexy i dolç, no gens fàcil d’interpretar, amb un resultat força encertat.

En especial, m’agradaria destacar Xavi Duch, l’actor que interpreta el paper de Jerry, per la gran interpretació que fa i els seus moments còmics que en son molts.

Si parlem dels altres papers que apareixen a l’obra, també destacaré la gran i divertidíssima interpretació de Maria Santallusia en el paper de Sweet Sue, la directora de la banda i Pep Cortés en el paper d’Osgood Fielding, el vell mil·lionari que s’enamora de Daphne.

Per últim, comentar que és curiós com en un espai tan petit i una escenografia escassa, es pot arribar a crear un ambient que recorda tan a Broadway. Tot això gràcies a les grans intepretacions dels actors, la música, la posada en escena tan dinàmica i les coreografies tan ben treballades d’aquest musical de Barcelona.

espectaculos barcelona


Elia Tabuenca

Filóloga y periodista, amante del mundo de las letras y de la cultura. Directora de la cía de teatro LetrasConVoz.

Un comentario:

  1. Excellent obra. Recomenable a tot tipus d’espectadors. Mai en un pot tant petit hi ha hagut tanta i tanta bona confitura.Excellents músics, excellents actors, ballarins i còmics

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *